Pradžia Parašyti el. laišką Svetainės struktūra
Paieška:

Pristatyta ketvirtoji Lietuvos ataskaita pagal Jungtinę panaudoto kuro tvarkymo saugos ir radioaktyviųjų atliekų tvarkymo saugos konvenciją

2015 m. gegužės 11–22 dienomis Tarptautinėje atominės energijos agentūroje (TATENA), Vienoje, vyko penktasis Susitariančiųjų šalių pagal Jungtinę panaudoto kuro tvarkymo saugos ir radioaktyviųjų atliekų tvarkymo saugos konvenciją (toliau – Jungtinė Konvencija) apžvalginis susitikimas.

Renginyje Lietuvos delegacija, vadovaujama VATESI viršininko pavaduotojo radiacinei saugai Vido Pauliko, pristatė per pastaruosius trejus metus nuveiktus darbus panaudoto branduolinio kuro ir radioaktyviųjų atliekų tvarkymo srityje.

Susitikimo metu pateikta informacija apie Lietuvos panaudoto branduolinio kuro ir radioaktyviųjų atliekų tvarkymą reglamentuojančius teisės aktus ir jų tobulinimą, įrenginių licencijavimą, panaudotų šaltinių tvarkymo licencijavimą ir jų tvarkymo praktiką, panaudoto branduolinio kuro ir radioaktyviųjų atliekų tvarkymo esamus ir statomus įrenginius, radioaktyviųjų atliekų klasifikacijos sistemą bei planuojamas saugos gerinimo priemones. Lietuvos delegacijos atstovai atsakė į kitų šalių pateiktus klausimus apie veikiančią teisinio reglamentavimo ir licencijavimo sistemą, Ignalinos AE eksploatacijos nutraukimo kaštus, panaudoto branduolinio kuro saugojimą, kitų radioaktyviųjų atliekų tvarkymą ir saugojimą.

Lietuvos delegacijos atstovai taip pat domėjosi, kaip kitos šalys laikosi Jungtinėje Konvencijoje suformuluotų radioaktyviųjų atliekų tvarkymo saugos principų, kokius gerosios praktikos pavyzdžius taiko radioaktyviųjų atliekų tvarkymo veikloje.

Ketvirtoji Lietuvos ataskaita (anglų klb.)

Ataskaitos pristatymas (angl. klb.)

Pateikti klausimai ir atsakymus į juos (angl. klb.)

Daugiau informacijos apie Jungtinę Konvenciją