Pradžia Parašyti el. laišką Svetainės struktūra
Paieška:

2023 m. trečiojo ketvirčio ūkio subjektų veiklos patikrinimų rezultatai

2023 m. trečią ketvirtį VATESI atliko 6 patikrinimus VĮ Ignalinos atominėje elektrinėje.

Jų metu VATESI specialistai patikrino, kaip įmonė laikosi saugos reikalavimų vykdydama galutinai sustabdytų energijos blokų saugai svarbių konstrukcijų, sistemų ir komponentų senėjimo valdymą, matavimo ir valdymo sistemų bei slėginių komponentų eksploatavimą ir priežiūrą, taip pat planuodama ir atlikdama nepriklausomą saugą pagrindžiančių dokumentų vertinimą. Taip pat patikrinta panaudoto branduolinio kuro saugyklų ir kietųjų radioaktyviųjų atliekų apdorojimo ir saugojimo komplekso fizinės saugos sistema. Labai mažai radioaktyviųjų atliekų atliekyno karštųjų bandymų metu VATESI specialistai patikrino, ar tinkamai atliekami radioaktyviųjų atliekų dėjimo į atliekyną ir saugai svarbių inžinerinių barjerų įrengimo darbai.

Patikrinimų metu nustatytas 1 mažareikšmis teisės aktų pažeidimas, susijęs su dokumentacijos pildymo trūkumais. Dėl nustatyto pažeidimo nebuvo viršytos ūkio subjektų darbuotojų apšvitos dozės, nebuvo pažeisti radionuklidus sulaikantys ar jonizuojančiąją spinduliuotę slopinantys barjerai, nepablogėjo saugai svarbių įrenginių savybės, į aplinką nebuvo išmesta radionuklidų.

Taip pat šiuo laikotarpiu VATESI specialistai tikrino, kaip UAB „Aukstata“ laikosi radiacinės saugos reikalavimų, vykdama veiklą jonizuojančiosios spinduliuotės aplinkoje branduolinės energetikos objekte (Ignalinos AE). Šio patikrinimo metu teisės aktų reikalavimų pažeidimų ar gerosios praktikos neatitikčių nenustatyta.

VATESI, vykdydama branduolinės energetikos objektų saugos priežiūrą ir atlikdama ūkio subjektų veiklos patikrinimus, vadovaujasi Lietuvos Respublikos įstatymais, branduolinės saugos reikalavimais, taip pat atskiroms sritims parengtais kontroliniais klausimynais. Daugiau informacijos šia tema skiltyje Ūkio subjektų priežiūra.