Pradžia Parašyti el. laišką Svetainės struktūra
Paieška:

Norvegijos finansuojamo projekto darbo grupės susitikime aptarti pasirengimo pratyboms klausimai

2022 m. birželio 13-17 d. Trumsėje, Norvegijos Karalystėje, vyko pratybų rengimo darbo grupės susitikimas, kuriame dalyvavo Valstybinės priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos (PAGD), Valstybinės atominės energetikos saugos inspekcijos (VATESI) ir Norvegijos radiacijos ir branduolinės saugos tarnybos (DSA) atstovai.

Darbo grupės susitikime buvo aptartas 2023 m. Vilniaus rajone planuojamų civilinės saugos pratybų scenarijus, jo rengimo ir vertinimo strategija.

VATESI atstovai su pratybų rengimo darbo grupės nariais aptarė klausimus susijusius su programinės įrangos, kurią VATESI planuoja įsigyti, praktiniu išbandymu. Projekto lėšomis numatyta įsigyti programinę įrangą, skirtą tikslesnei avarijos eigai ir jos metu išmetamų į aplinką radionuklidų charakteristikoms prognozuoti, taip pat parengti programinės įrangos naudojimo dokumentaciją bei apmokyti šia įranga naudotis VATESI darbuotojus, užtikrinti įsigytos įrangos techninį palaikymą.

Norvegijos finansinio mechanizmo lėšomis finansuojamo projekto „Lietuvos išankstinio perspėjimo apie branduolinį pavojų sistemos vystymas“ vienas pagrindinių tikslų yra užtikrinti Lietuvos gyventojų saugumą branduolinės ar radiacinės avarijos Baltarusijos Respublikos atominėje elektrinėje atveju, sukuriant gyventojų išankstinio perspėjimo sistemą apie branduolinę ar radiologinę avariją Lietuvoje.

 

Daugiau informacijos apie VATESI veiklas projekte