Pradžia Parašyti el. laišką Svetainės struktūra
Paieška:

Centrinė projektų valdymo agentūra palankiai įvertino VATESI administruojamą Europos Komisijos finansuotą projektą

Vasario 20 d. Valstybinėje atominės energetikos saugos inspekcijoje (VATESI) Centrinė projektų valdymo agentūra (CPVA) atliko peržiūrą dokumentų, kaip VATESI įgyvendino projektą „Parama VATESI įvertinant ir licencijuojant naujų servo pavarų projektą ir atidavimą eksploatuoti Ignalinos AE 2-ajame bloke“. Įgyvendinto projekto vertė siekė apie 870 tūkst. litų

 

CPVA auditoriai patikros metu galėjo įsitikinti, kad paslaugų tiekėjas Riskaudit IRSN/GRS įvykdė visas sutartyje numatytas užduotis.

 

Šis VATESI administruotas projektas buvo itin svarbus Ignalinos AE branduolinės saugos užtikrinimo požiūriu. Jis yra glaudžiai susijęs su kitu projektu dėl antrosios nepriklausomos reaktoriaus stabdymo sistemos įdiegimo atominėje elektrinėje. Kartu šie nuo 2000 iki 2007 m. įgyvendinti projektai žymiai pagerino Ignalinos AE 2-ojo bloko saugos funkcijų patikimumą.

 

CPVA atsitiktinės atrankos principu kiekvienais metais tikrina įvairius projektus. Šis atliktas projekto patikrinimas parodė, kad VATESI specialistai yra kompetetingi tinkamai administruoti projektus ir gautą paramą efektyviai panaudoti.

 

Centrinė projektų valdymo agentūra yra įstaiga administruojanti programas ir projektus, finansuojamus iš Europos Sąjungos, tarptautinių institucijų, valstybės ir kitų lėšų.