Pradžia Parašyti el. laišką Svetainės struktūra
Paieška:

VATESI ir Ignalinos AE vadovai ketvirtiniame susitikime aptarė svarbius elektrinės saugos klausimus

Vasario 26 d. Valstybinėje atominės energetikos saugos inspekcijoje vyko ketvirtinis susitikimas su Ignalinos atominės elektrinės (AE) vadovais.

 

Ignalinos AE vadovai susitikimo dalyvius supažindino, kaip bus eksploatuojama elektrinė rengiantis antrojo bloko uždarymui, kaip pavyko įgyvendinti nustatytas saugos gerinimo priemones 2008 m. ir kaip yra vykdomi eksploatavimo nutraukimo projektai.

 

Ignalinos AE generalinis direktorius Viktoras Ševaldinas apžvelgė planuojamus organizacijos administracinės struktūros pokyčius, prie kurios bus pereita šių metų gale sustabdžius antrąjį atominės elektrinės reaktorių. V. Ševaldinas pažymėjo, kad bus stengiamasi išlaikyti būtiną darbuotojų skaičių, siekiant užtikrinti objekto saugą bei išsaugoti personalo kompetenciją.

 

VATESI specialistai supažindino su pakeitimais branduolinės energetikos objektų modifikacijų reikalavimuose, kurie siejasi su licencijos turėtojo organizacinės struktūros pokyčiais. Su atominės elektrinės vadovais buvo aptarti avarinės parengties plano pakeitimai po antrojo reaktoriaus galutinio sustabdymo.

 

Pasitarimo metu taip pat buvo pristatyti atominės elektrinės saugos gerinimo programos trečiojo etapo rezultatai bei 2009 m. planuojamos įgyvendinti saugos gerinimo priemonės. VATESI pateikė savo pastabas dėl šiuo metu Ignalinos AE vykdomų eksploatavimo nutraukimo projektų.

 

Taip pat ketvirtinio pasitarimo dalyviai aptarė kietųjų radioaktyviųjų atliekų ir bitumuotų radioaktyviųjų atliekų saugyklų saugos analizės ataskaitų peržiūros ir atitinkamų pirmojo bloko licencijos sąlygų vykdymą.

 

Valstybinė atominės energetikos saugos inspekcija (VATESI) yra branduolinės energetikos objektų saugos priežiūros ir reguliavimo institucija.

 

VĮ „Ignalinos atominė elektrinė“ yra įmonė turinti galiojančią licenciją eksploatuoti branduolinės energetikos objektą.