Pradžia Parašyti el. laišką Svetainės struktūra
Paieška:

Alikta fizinės saugos inspekcija Maišiagalos radioaktyviųjų atliekų saugykloje

2009 m. vasario 18 d. VATESI Branduolinių medžiagų kontrolės ir fizinės saugos skyriaus darbuotojai atliko Maišiagalos radioaktyviųjų atliekų saugyklos fizinės saugos sistemos inspekciją. Inspekcijoje dalyvavo ir Radioaktyvių atliekų tvarkymo agentūros (RATA) atstovai, kurie prižiūri saugyklą bei vykdo aplinkos stebėseną.

 

Inspekcijos tikslas buvo nustatyti, kaip RATA šalina 2007 m. rugsėjo mėnesį šioje saugykloje atliktos inspekcijos metu nustatytus pažeidimus fizinės saugos srityje. Institucija buvo įsipareigojusi pašalinti neatitikimus pagal suderintą planą ir nustatytą grafiką. Ši inspekcija atlikta siekiant nustatyti, kaip šalinami ankstesnės inspekcijos metu nustatyti trūkumai.

 

Kitas svarbus inspekcijos tikslas buvo įvertinti Maišiagalos saugyklos fizinės saugos būklę žiemos sąlygomis.

 

Taip pat RATA atstovai, dalyvavę inspekcijoje, buvo supažindinti su fizinės saugos plano rengimo rekomendacijomis, buvo surengta diskusija objekto fizinės saugos sistemos gerinimo klausimais.

 

Branduolinės energetikos objekto fizinė sauga yra  visuma organizacinių, teisinių, techninių ir specialiųjų priemonių, kurių tikslas yra apsaugoti branduolinius įrenginius ir branduolines bei radioaktyviąsias medžiagas. VATESI inspektoriai nuolat stebi ir tikrina, kaip branduolinės energetikos objektus eksploatuojančios organizacijos laikosi nustatytų fizinės saugos reikalavimų.