Pradžia Parašyti el. laišką Svetainės struktūra
Paieška:

VATESI tęsia bendradarbiavimą su JAV Branduolinio reguliavimo komisija

Kovo 29 d. Valstybinės atominės energetikos saugos inspekcijos (VATESI) viršininkas Michailas Demčenka ir Jungtinių Amerikos Valstijų Branduolinio reguliavimo komisijos (JAV NRC) pirmininkas Kristoferis T. Hansonas (Christopher T. Hanson) pasirašė penkerių metų susitarimą dėl keitimosi technine informacija ir bendradarbiavimo branduolinės saugos srityje. Pagal šį susitarimą VATESI ir JAV NRC ir toliau galės keistis branduolinės saugos reglamentavimo ir priežiūros technine informacija, bendradarbiauti branduolinės saugos mokslinių tyrimų, kvalifikacijos kėlimo srityje bei ieškant galimų būdų stiprinti pasaulinį branduolinės saugos režimą.

Pasirašytas susitarimas pratęsia daugiau nei du dešimtmečius trunkantį sėkmingą bendradarbiavimą tarp Lietuvos ir JAV branduolinę saugą reguliuojančių institucijų keičiantis vertinga patirtimi ir stiprinant branduolinės saugos specialistų kompetenciją.  

Pirmasis bendradarbiavimo susitarimas tarp VATESI ir JAV NRC pasirašytas 1994 m. ir yra periodiškai peržiūrimas bei atnaujinamas.