Pradžia Parašyti el. laišką Svetainės struktūra
Paieška:

Branduolinės saugos specialistai įvertino naujos atominės elektrinės Lietuvoje poveikio aplinkai ataskaitą

Valstybinės atominės energetikos saugos inspekcijos (VATESI) specialistai išnagrinėjo ir suderino planuojamos ūkinės veiklos organizatoriui UAB „Visagino atominė elektrinė“ naujos atominės elektrinės poveikio aplinkai vertinimo ataskaitą (PAV).

 

Branduolinės saugos specialistai vertino ataskaitoje pristatytas atominės elektrinės technologijas, radioaktyviųjų atliekų tvarkymą, alternatyvių statybos aikštelių charakteristikas, veiklos riziką bei galimą radiologinį poveikį gyventojams ir aplinkai.

 

Branduolinės saugos ekspertų nuomone, dar iki techninės užduoties parengimo, UAB „Visagino atominė elektrinė“ turės atlikti papildomą studiją dėl radioaktyviųjų atliekų laidojimo ir užduotyje pateikti konkrečius reikalavimus poveikį aplinkai mažinančioms priemonėms bei nurodyti radioaktyviųjų medžiagų išmetimo ribinius kriterijus.

 

Sausio 26-30 dienomis Lietuvoje, VATESI kvietimu, lankysis Tarptautinės atominės energetikos agentūros (TATENA) ekspertų misija, kuri taip pat išsakys savo nuomonę ir pateiks pastabas dėl naujos atominės elektrinės poveikio aplinkai vertinimo.

 

Poveikio aplinkai vertinimo ataskaita (PAV) yra vienas iš pirmųjų dokumentų, kuris derinamas su Lietuvos institucijomis, siekiant pasirinkti vietą planuojamai ūkinei veiklai.

 

Naujos atominės elektrinės poveikio aplinkai ataskaitą įvertino ir nepriklausomi Suomijos branduolinės energetikos saugos ekspertai.

 

Valstybinė atominės energetikos saugos inspekcija (VATESI) yra branduolinės energetikos objektų saugos priežiūros ir reguliavimo institucija.

 

 Asta Mensonė, (8 5) 266 5898