Pradžia Parašyti el. laišką Svetainės struktūra
Paieška:

Laikinoje panaudoto branduolinio kuro saugykloje patikrintos avarinės parengties priemonės

Patikrinimo metu

2017 m. gruodžio 7 d. VATESI specialistai atliko nuo 2017 m. eksploatuojamos Ignalinos AE panaudoto branduolinio kuro saugyklos (PBKS-2) avarinės parengties priemonių patikrinimą.

 

Patikrinta, ar saugykloje yra visi reikalingi dokumentai ir avarijų likvidavimo priemonės, skirtos užtikrinti šios saugyklos avarinę parengtį, kaip siekiant išvengti avarijų ir avarinių situacijų yra vykdoma geležinkelio kelio ir transporto, kuriais į saugyklą vežamas panaudotas branduolinis kuras, priežiūra bei aptarnavimas. Taip pat patikrinta, ar saugykloje dirbantys darbuotojai yra apmokyti avarinės parengties klausimais.

 

Patikrinimo metu nustatyti 2 mažareikšmiai pažeidimai. Saugykloje esančios avarijų likvidavimo priemonės neatitiko avarijų likvidavimo instrukcijoje nurodytų priemonių – šios priemonės bei dokumentacija, skirta avarijų valdymui, buvo ne pilnos sudėties.


Ignalinos AE iškart po VATESI patikrinimo pašalino nustatytus mažareikšmius pažeidimus, tuo įsitikinta dar kartą atlikus papildomą patikrinimą.