Pradžia Parašyti el. laišką Svetainės struktūra
Paieška:

Patikrinta, kaip Ignalinos AE vykdo branduolinių medžiagų apskaitą ir kontrolę bei įgyvendina TATENA ir Euratomo garantijas

2017 m. gegužės 15–16 d. VATESI atliko Ignalinos AE ir panaudoto branduolinio kuro saugyklų  branduolinių medžiagų apskaitos ir kontrolės sistemos patikrinimą.

Tikrinta, kaip Ignalinos AE inventorizuoja branduolines medžiagas bei įgyvendina TATENA ir Euratomo garantijas Ignalinos AE aikštelėje bei abejose  panaudoto branduolinio kuro saugyklose.

VATESI specialistai atliko branduolinių medžiagų spektrometrinius matavimus, sutikrino pateiktus duomenis apie konteinerių su panaudotu branduoliniu kuru išsidėstymą panaudoto branduolinio kuro saugyklose.

Gegužės 15–19 d. Ignalinos AE ir panaudoto branduolinio kuro saugyklose vyko TATENA ir Euratomo metinės inventorizacijos patikrinimas. VATESI specialistai dalyvavo Euratomo ir TATENA inspektoriams atliekant fizinę inventorizaciją 1-ojo energijos bloko panaudoto kuro išlaikymo baseino patalpose ir kartu su viešinčiais inspektoriais šviežio kuro saugykloje patikrino likusio nepanaudoto branduolinio kuro konteinerius bei juose esančias kuro kasetes, atliko jų spektrometrinius matavimus.

VATESI pažeidimų ar neatitikčių gerajai praktikai nenustatė.

TATENA ir Europos Komisija savo fizinės inventorizacijos išvadą, ar Ignalinos AE ir panaudoto branduolinio kuro saugyklose esantis branduolinis kuras atitinka apskaitos duomenis, pateiks išanalizavusios savo patikrinimo duomenis.