Pradžia Parašyti el. laišką Svetainės struktūra
Paieška:

Pasirašytas penktasis bendradarbiavimo susitarimas tarp Valstybinės atominės energetikos saugos inspekcijos ir Jungtinių Amerikos valstijų Branduolinio reguliavimo komisijos

Rugsėjo 14 d. Valstybinės atominės energetikos saugos inspekcijos (VATESI) viršininkas Michailas Demčenka ir Jungtinių Amerikos Valstijų Branduolinio reguliavimo komisijos (JAV NRC) pirmininkas Stephen G. Burns pasirašė penktąjį susitarimą dėl keitimosi technine informacija ir bendradarbiavimo branduolinės saugos srityje. Pagal šį susitarimą VATESI ir JAV NRC keisis technine informacija apie valstybėse galiojančius teisės aktus, priimtus branduolinės ir fizinės saugos, radioaktyviųjų atliekų tvarkymo srityse, taip pat dalinsis patirtimi branduolinės energetikos objektų saugos priežiūros srityje.

 

Pasak M. Demčenkos, pasirašytas penkerių metų susitarimas patvirtina ilgalaikį sėkmingą bendradarbiavimą tarp Lietuvos ir JAV branduolinę saugą reguliuojančių institucijų ir yra daugiau nei du dešimtmečius tęsiamo neįkainojamos patirties keitimosi ir branduolinės saugos specialistų kompetencijos stiprinimo bei tarpinstitucinio bendradarbiavimo pavyzdys.

 

Pirmasis bendradarbiavimo susitarimas tarp VATESI ir JAV NRC pasirašytas 1994 metais.