Pradžia Parašyti el. laišką Svetainės struktūra
Paieška:

VATESI dalinosi gerąja veiklos praktika su Serbijos Respublikos Radiacinės saugos ir branduolinės saugos agentūros atstovais

2015 m. rugsėjo 8–10 dienomis Valstybinėje atominės energetikos saugos inspekcijoje (VATESI) lankėsi Serbijos Respublikos Radiacinės saugos ir branduolinės saugos agentūros direktoriaus pavaduotojas Branko Brajičius ir teisės specialistė Jasmina Milovanovič.

Mokslinio-techninio susitikimo metu VATESI specialistai svečiams pristatė Lietuvos Respublikos branduolinės saugos, radiacinės saugos verčiantis veikla su jonizuojančiosios spinduliuotės šaltiniais branduolinės energetikos srityje, fizinės saugos ir branduolinio ginklo neplatinimo tarptautinių įsipareigojimų įgyvendinimo reglamentavimo ir priežiūros sistemą.

 

Svečiai domėjosi VATESI, kaip reguliuojančiosios institucijos, teisine padėtimi, jos veikla ir funkcijomis, saugos reglamentavimo ir priežiūros praktika Lietuvoje. Vizito metu svečiai taip pat lankėsi ir Ignalinos atominėje elektrinėje.

 

Mokslinis-techninis susitikimas vyko įgyvendinant Tarptautinės atominės energijos agentūros (TATENA) techninio bendradarbiavimo su Serbija projektą „Reguliacinės infrastruktūros ir teisės aktų sistemos stiprinimas“.