Pradžia Parašyti el. laišką Svetainės struktūra
Paieška:

Susitikimas su Japonijos branduolinę saugą reguliuojančios institucijos atstovais

Birželio 11–12 d. įvyko Valstybinės atominės energetikos saugos inspekcijos (VATESI) ir Japonijos branduolinę saugą reguliuojančios institucijos NRA atstovų susitikimas. Svečiai pristatė NRA pertvarkymo aspektus, naujus reikalavimus branduolinės energetikos objektams, informavo kaip vyksta atominių elektrinių saugos peržiūros procesas, siekiant jų veiklos atnaujinimo.

 

Susitikimo metu VATESI supažindino su branduolinės, radiacinės ir fizinės saugos reglamentavimo ir priežiūros veikla, prižiūrimais Ignalinos AE eksploatavimo nutraukimo ir radioaktyviųjų atliekų tvarkymo projektais. NRA atstovai domėjosi, kaip sekasi rengti naujos atominės elektrinės projektui vykdyti reikalingus teisės aktus, kokia yra radioaktyviųjų atliekų tvarkymo strategija Lietuvoje.

 

Susitikimo dalyviai taip pat diskutavo apie efektyviam reguliuojančios institucijos darbo užtikrinimui reikalingą specialistų skaičių ir būtinas kompetencijas. NRA atstovai pristatė jų mokymo centro parengtas reguliuojančių institucijų specialistų mokymo programas ir pateikė pasiūlymus, kaip galima būtų tobulinti VATESI specialistų kompetencijas ABWR reaktorių saugos vertinimo ir priežiūros srityje.

 

Dviejų dienų vizito metu NRA atstovai taip pat vyko į Ignalinos AE, kur susipažino su šio objekto eksploatavimo nutraukimu.

 

 

Dvišalio bendradarbiavimo memorandumas tarp VATESI ir NRA pasirašytas 2014 m. rugsėjo 24 d.