Pradžia Parašyti el. laišką Svetainės struktūra
Paieška:

VATESI gavo paraišką išduoti licenciją paviršinio radioaktyviųjų atliekų atliekyno statybai ir eksploatacijai

2015 m. gegužės 27 d. VATESI gavo VĮ Ignalinos atominės elektrinės paraišką išduoti licenciją statyti ir eksploatuoti mažai ir vidutiniškai aktyvių trumpaamžių radioaktyviųjų atliekų paviršinį atliekyną Visagino savivaldybės teritorijoje.

 

Į Mažai ir vidutiniškai aktyvių trumpaamžių radioaktyviųjų atliekų paviršinį atliekyną planuojama sudėti apie 100 tūkst. m³ galutinai apdorotų kietųjų mažai ir vidutiniškai aktyvių trumpaamžių radioaktyviųjų atliekų, susidariusių Ignalinos AE eksploatavimo ir susidarančių elektrinės eksploatavimo nutraukimo metu. Baigus dėti radioaktyviąsias atliekas, atliekynas bus uždarytas ir padengtas daugiasluoksne apsaugine danga, kuri apsaugos atliekyną nuo išorinių poveikių, kritulių patekimo ir užkirs kelią radionuklidų sklidimui į aplinką. Uždarytas paviršinis radioaktyviųjų atliekų atliekynas bus prižiūrimas ne trumpiau kaip 300 metų.


VĮ Ignalinos atominė elektrinė atliekyno saugą pagrindžiančius dokumentus, po kurių nagrinėjimo bus priimtas sprendimas dėl licencijos išdavimo, planuoja pateikti VATESI per 2015–2017 metus.