Pradžia Parašyti el. laišką Svetainės struktūra
Paieška:

VATESI bendradarbiaus su Valstybine teritorijų planavimo ir statybos inspekcija prie Aplinkos ministerijos

2015 m. vasario 18 d. Valstybinės teritorijų planavimo ir statybos inspekcijos prie Aplinkos ministerijos viršininkė Laura Nalivaikienė ir Valstybinės atominės energetikos saugos inspekcijos viršininkas Michailas Demčenka pasirašė bendradarbiavimo susitarimą, kuriuo abi institucijos siekia efektyvesnės valstybinės priežiūros ūkio subjektams vykdantiems statybos darbus branduolinės energetikos objektuose.

 

Institucijos sutarė keistis informacija apie planuojamus patikrinimus branduolinės energetikos objektuose ir, esant poreikiui, patikrinimus vykdyti bendrai, taip pat informuoti apie patikrinimų metu nustatytus pažeidimus, ūkio subjektų planuojamas ar atliekamas saugai svarbių objektų konstrukcijų, sistemų ir komponentų modifikacijas, branduolinės energetikos objektų statinių statybos, rekonstrukcijos, kapitalinio ir paprastojo remonto ar griovimo darbus, pagal kompetenciją konsultuotis tokių statinių projektavimo, statybos ar statybos užbaigimo klausimais, dalintis informacija apie aktualius renginius.

 

Pasirašytas susitarimas padės institucijoms optimizuoti priežiūrai skiriamus išteklius, mažinti administracinę naštą ūkio subjektams ir kelti specialistų kompetenciją branduolinės energetikos objektų valstybinės priežiūros srityje.