Pradžia Parašyti el. laišką Svetainės struktūra
Paieška:

Patikrinta, kaip Ignalinos AE užtikrina darbuotojų radiacinę saugą

Spalio 7 d. VATESI specialistai atliko planuotą patikrinimą, kaip Ignalinos AE, vykdydama radiacinės saugos požiūriu pavojingus darbus, įgyvendina nurodymų taikymo tvarką.

Viena iš darbuotojų radiacinės saugos užtikrinimo priemonių yra nurodymas. Tai leidimas raštu, kuriuo nustatomi specialūs radiacinės saugos reikalavimai konkretiems darbams atlikti (pavyzdžiui, aprašomi suplanuoti darbai, nustatoma šių darbų trukmė, nurodoma, kokiomis priemonėmis turi būti gerinamos sąlygos darbo vietoje: patalpų dezaktyvavimas, apsauginių ekranų įrengimas, oro filtravimo sistemų įrengimas ir kitos).

Patikrinimo metu buvo vertinta, kaip Ignalinos AE galiojanti nurodymų išdavimo, pildymo, registravimo, galiojimo ir saugojimo tvarka atitinka BSR-1.9.3-2011 „Radiacinė sauga branduolinės energetikos objektuose“ reikalavimus. Buvo tikrinama, kokiems darbams Ignalinos AE taiko nurodymų tvarką, kaip nurodymai yra išduodami, kokia yra nurodymų forma, kokia informacija registruojama nurodymuose, kaip užtikrinama nurodymuose nustatytų reikalavimų įvykdymo kontrolė ir kt.

Šio patikrinimo metu pažeidimų nenustatyta.