Pradžia Parašyti el. laišką Svetainės struktūra
Paieška:

VATESI pateikė pradinius konteinerių saugą pagrindžiančių dokumentų vertinimo rezultatus

Gegužės 2 d. Valstybinė atominės energetikos saugos inspekcija (VATESI) pateikė VĮ „Ignalinos atominė elektrinė“ pradinius konteinerių Constor RBMK1500/M2 saugą pagrindžiančių dokumentų vertinimo rezultatus.

 

Išnagrinėjusi pateiktą konteinerių konstrukcijos modifikacijos techninį sprendimą ir jį lydinčius saugą pagrindžiančius dokumentus, VATESI kartu su Lietuvos ir užsienio ekspertais suformulavo pastabų bei klausimų, o taip pat prašymą pateikti trūkstamą informaciją ir papildyti konteinerių saugą pagrindžiančius dokumentus.

 

„Įprasta darbine tvarka iš Ignalinos AE laukiame išsamių atsakymų į užduotus klausimus bei papildomos techninės informacijos, kad galėtume patvirtinti, jog konteineriuose panaudotas branduolinis kuras visais projekte numatytais atvejais bus saugomas tinkamai“, - teigia VATESI viršininko pavaduotojas radiacinei saugai Vidas Paulikas.

 

Konteinerių gamybos metu buvo pakeistos jų betoninio užpildo (constorit) savybės, VATESI vertino, ar dėl betoninio užpildo savybių pakeitimo išlieka tinkama darbuotojų ir gyventojų apsauga nuo jonizuojančiosios spinduliuotės, nepablogėja konteineriuose numatyto saugoti panaudoto branduolinio kuro aušinimas bei užtikrinama branduolinė ir radiacinė sauga.

 

Ignalinos AE konteinerių saugą pagrindžiančius dokumentus VATESI vertinimui pateikė 2013 m. gruodžio pabaigoje.

 

Laikinosios panaudoto branduolinio kuro saugyklos (projektas B1) techninis projektas bei jo preliminari saugos analizės ataskaita su VATESI buvo suderinta 2009 metais.