Pradžia Parašyti el. laišką Svetainės struktūra
Paieška:

Ignalinos AE taikomų avarijų valdymo priemonių patikrinimas

Lapkričio 28 d. VATESI specialistai atliko avarijų valdymo priemonių Ignalinos AE patikrinimą. Tikrinta, kaip atliekant eksploatavimo nutraukimo ir kitus darbus yra vykdomi nustatyti branduolinės saugos reikalavimai susiję su galimų avarijų prevencija (išvengimu) ir valdymu. Specialistai taip pat domėjosi, kaip vykdomi personalo, įskaitant techninio pagalbos centro darbuotojus, mokymai bei pratybos, užtikrinama avarijų išvengimui ir valdymui skirtų dokumentų peržiūra ir atnaujinimas.

 

Reaguojant į įvykius Japonijos Fukušima Daiči branduolinėje elektrinėje ir atliktus „streso testus“, Ignalinos AE įgyvendinamos saugos gerinimo priemonės. Tikrinta, kaip vykdomos avarijų valdymo centro konstrukcijų stabilumo, įvykus neprojektiniam žemės drebėjimui, ir avarijų valdymo centro išėjimo ir įėjimo užblokavimo, įvykus neprojektiniam žemės drebėjimui ir užgriuvus šalia esančių pastatų konstrukcijomis, priemonės. Taip pat ar yra atliekami vandens lygio, temperatūros ir jonizuojančiosios spinduliuotės lygio panaudoto branduolinio kuro išlaikymo baseinuose matavimo signalų išvedimo darbai į Ignalinos AE stebėsenos ir atvaizdavimo sistemą.

 

VATESI specialistai taip pat tikrino Ignalinos AE 2012 m. avarijų valdymui įdiegtos įrangos techninę būklę ir dokumentus.

 

Šio patikrinimo metu pažeidimų, turinčių įtakos branduolinei saugai, nenustatyta.