Pradžia Parašyti el. laišką Svetainės struktūra
Paieška:

VATESI lankėsi Jordanijos ambasadorius Jungtinėse Tautose Zeid Ra'ad Zeid Al-Hussein

Lapkričio 19 d. Valstybinėje atominės energetikos saugos inspekcijoje (VATESI) lankėsi Lietuvoje viešintis Jordanijos ambasadorius Jungtinėse Tautose Zeid Ra’ad Zeid Al-Hussein, atsakingas už tarptautinį bendradarbiavimą vystant Jordanijos branduolinio saugumo programas.

 

Svečiui buvo pristatyti pagrindiniai VATESI veiklos uždaviniai branduolinės saugos srityje, Lietuvoje veikianti branduolinės saugos teisinė reguliavimo sistema. Taip pat VATESI vykdoma veikla branduolinio ginklo neplatinimo ir branduolinio saugumo srityje: branduolinių medžiagų turėtojų priežiūra, dvejopo naudojimo prekių kontrolė, branduolinės energetikos objektų, branduolinių ir branduolinio kuro ciklo medžiagų fizinė sauga ir informavimo apie neteisėtą branduolinių medžiagų judėjimą sistema.

 

Ambasadorius Zeid Ra’ad Zeid Al-Hussein vizito metu domėjosi VATESI bendradarbiavimo galimybėmis su kitomis valstybinėmis institucijomis neįprastųjų įvykių metu, aptikus branduolines medžiagas ar jonizuojančiosios spinduliuotės šaltinį.