Pradžia Parašyti el. laišką Svetainės struktūra
Paieška:

VATESI priimta į Europos branduolinio saugumo reguliuojančiųjų institucijų asociaciją ENSRA

Vilnius, lapkričio 12 d. Valstybinė atominės energetikos saugos inspekcija (VATESI) siekdama stiprinti branduolinį saugumą Lietuvoje, prisijungė prie Europos branduolinio saugumo reguliuojančiųjų institucijų asociacijos ENSRA.

 

Pasak VATESI viršininko Michailo Demčenko, Europos Sąjungos valstybių institucijos, atsakingos už branduolinės energetikos objektų ar branduolinių medžiagų fizinės saugos valstybinį reguliavimą siekia intensyviau bendradarbiauti ir keistis informacija bei patirtimi. VATESI būdama ENSRA nare galės ne tik perimti geriausią tarptautinę patirtį, bet tuo pačiu ir pasidalinti savo patirtimi su kitų Europos šalių atsakingomis institucijomis.

 

 

Europos branduolinio saugumo reguliuojančiųjų institucijų asociacija (European Nuclear Security Regulator‘s Association - ENSRA) yra neformali organizacija, šiuo metu vienijanti 15 institucijų iš Belgijos, Čekijos, Jungtinės Karalystės, Ispanijos, Lenkijos, Olandijos, Prancūzijos, Slovakijos, Slovėnijos, Suomijos, Švedijos, Šveicarijos, Vengrijos, Vokietijos ir Lietuvos.

 

 

VATESI yra branduolinę, radiacinę ir fizinę saugą reguliuojanti institucija, kuri vertina branduolinės energetikos objektų saugą, nustato saugos reikalavimus ir taisykles, prižiūri, kaip jų laikomasi, išduoda licencijas, leidimus bei laikinuosius leidimus.