Pradžia Parašyti el. laišką Svetainės struktūra
Paieška:

ENSREG antrosios darbo grupės susitikimas Vilniuje

Saugus Ignalinos AE eksploatavimo nutraukimas ir radioaktyviųjų atliekų tvarkymas yra vienas iš svarbiausių valstybės uždavinių. 2011 m. liepos 19 d. ES Tarybos direktyvos 2011/70/EURATOMAS, kuria nustatoma panaudoto branduolinio kuro ir radioaktyviųjų atliekų atsakingo ir saugaus tvarkymo Bendrijos sistema, nuostatos reikalauja keistis informacija su kitomis ES šalimis narėmis, siekiant sukurti saugias ir visuotinai priimtinas radioaktyviųjų atliekų tvarkymo programas.

 

Antroji darbo grupė sudaryta Europos branduolinės saugos reguliuojančių institucijų grupės (ENSREG) iniciatyva. Pagrindinės grupės užduotys yra keistis informacija apie radioaktyviųjų atliekų tvarkymą šalyse narėse bei rengti atitinkamus šią sritį reglamentuojančius dokumentus. Darbo grupės nariai tai šalių narių reguliuojančių institucijų, radioaktyviųjų atliekų tvarkymo politiką nustatančių institucijų bei radioaktyviųjų atliekų tvarkymą vykdančių agentūrų atstovai.

 

Pirmąją susitikimo dieną vyko išvažiuojamasis posėdis į Ignalinos atominę elektrinę, kur grupės susitikimo dalyviai buvo supažindinti su įmonės radioaktyviųjų atliekų tvarkymo sistema ir technologijomis, eksploatavimo nutraukimo projektų įgyvendinimu. Dalyviai buvo susipažindinti su šiuo metu vykdoma eksploatavimo nutraukimo veikla. Antrąją susitikimo dieną Vilniuje, darbo grupė dirbo pagal savo iš anksto nustatytą dienotvarkę, svarstė ataskaitos pateikimo pagal 2011/70/EURATOMAS direktyvos formą, darbo grupės programą 2014-2016 metams ir kitus klausimus.

 

 

www.eu2013.lt