Pradžia Parašyti el. laišką Svetainės struktūra
Paieška:

VATESI išdavė licenciją tvarkyti ir saugoti labai mažo radioaktyvumo atliekas

Valstybinė atominės energetikos saugos inspekcija (VATESI) išdavė licenciją VĮ „Ignalinos atominė elektrinė“ eksploatuoti labai mažo aktyvumo radioaktyviųjų atliekų saugyklą (eksploatavimo nutraukimo projektas B19-1). Artimiausiu metu bus suteiktas ir leidimas pradėti pramoninę šios radioaktyviųjų atliekų saugyklos eksploataciją.

 

Labai mažo aktyvumo radioaktyviųjų atliekų saugykla yra šių atliekų kaupimui ir saugojimui skirtas specialus pastatas Ignalinos AE teritorijoje. Saugykloje galės būti patalpinta iki 4 000 m3 radioaktyviųjų atliekų. Galutinai šios atliekos bus sutvarkytos tada, kai bus įdėtos į atliekyną su specialiai įrengtais inžineriniais barjerais. Pripildžius šią saugyklą, radioaktyviosios atliekos etapais turės būti vežamos į atliekyną kas 2 metus, o vėliau vėl kaupiamos saugykloje. Skaičiuojama, kad labai mažo aktyvumo radioaktyviųjų atliekų Ignalinos AE gali susidaryti iki 60 000 m3.

 

Licencija yra išduota su sąlygomis, kad Ignalinos AE charakterizuodama radioaktyviąsias atliekas ir keisdama nustatytus charakterizavimo kriterijus, turės peržiūrėti ir atnaujinti šios saugyklos saugos analizės ataskaitą. Taip pat šioje saugykloje negalės būti saugomos branduolinės medžiagos.

 

Šiuo metu VATESI vykdo 8 Ignalinos AE išduotų licencijų sąlygų vykdymo priežiūrą.

 

Išduotos ir šiuo metu galiojančios licencijos