Pradžia Parašyti el. laišką Svetainės struktūra
Paieška:

TATENA ekspertai vertino VATESI įgyvendinamą techninio bendradarbiavimo projektą

Gegužės 7 d. Valstybinėje atominės energetikos saugos inspekcijoje (VATESI) lankėsi Tarptautinės atominės energijos agentūros (TATENA) ekspertai, kurių vizito tikslas buvo įvertinti, kaip VATESI įgyvendinamas TATENA remiamas branduolinės saugos reguliavimo institucijos ir kitų Lietuvos institucijų gebėjimų stiprinimo techninio bendradarbiavimo projektas.

 

Vizito metu ekspertai pristatė TATENA projektų vertinimo metodiką, domėjosi VATESI projekto planavimo ir įgyvendinimo eiga.

 

VATESI viršininkas Michailas Demčenko pažymėjo TATENA techninio bendradarbiavimo teikiamą naudą ir šio bendradarbiavimo dėka suteikiamas galimybes VATESI savo darbe panaudoti tarptautinę patirtį, įgyti branduolinės saugos reguliavimo specialistams reikalingas žinias bei kompetencijas.

 

TATENA ekspertai atkreipė dėmesį, kad planuojant atskiras projekto veiklas galima aktyviau bendradarbiauti ne tik su Techninio bendradarbiavimo, bet ir su kitais TATENA departamentais.

 

2013 m. gegužės 6 – 10 dienomis TATENA ekspertai taip pat lankėsi LR Energetikos ministerijoje, VĮ „Radioaktyviųjų atliekų tvarkymo agentūra“, Radiacinės saugos centre, Vilniaus universiteto Onkologijos institute, Lietuvos sveikatos mokslų universiteto ligoninės Kauno klinikų filialo Onkologijos ligoninėje.