Pradžia Parašyti el. laišką Svetainės struktūra
Paieška:

VATESI įvyko ketvirtinis susitikimas su Ignalinos AE vadovais

Balandžio 12 d. VATESI įvyko ketvirtinis susitikimas su Ignalinos AE vadovais, kuriame dalyvavo VATESI viršininkas Michail Demčenko ir naujas VĮ „Ignalinos atominė elektrinė“ generalinis direktorius Darius Janulevičius.

 

Susitikimo metu Ignalinos AE atstovai pateikė informaciją apie laikinosios panaudoto branduolinio kuro saugyklos, kietųjų radioaktyviųjų atliekų tvarkymo ir saugojimo komplekso, mažo ir vidutinio aktyvumo trumpaamžių radioaktyviųjų atliekų atliekyno, konstrukcijų išmontavimo iš 1-ojo ir 2-ojo energijos blokų reaktorių šachtų inžinerinių darbų projektų eigą, sprendžiamas problemas, VATESI specialistų peržiūrai planuojamus dokumentų pateikimo terminus.

 

Susitikime svarstyti galutinio eksploatavimo nutraukimo plano peržiūra ir atnaujinimas, bei radioaktyviųjų atliekų tvarkymo programos pakeitimai ir papildymai.

 

Ignalinos AE generalinis direktorius Darius Janulevičius pažymėjo, kad tokie susitikimai tarp reguliuojančiosios institucijos ir branduolinės energetikos objektą eksploatuojančios VĮ „Ignalinos atominė elektrinė“ yra naudingi ir turi būti tęsiami.

 

Apsikeitimas informacija ketvirtinių susitikimų metu padeda užtikrinti glaudesnį ryšį ir rasti tinkamus probleminių klausimų sprendimus. Šiuo metu VATESI vykdo 8 Ignalinos AE išduotų licencijų sąlygų vykdymo priežiūrą.