Pradžia Parašyti el. laišką Svetainės struktūra
Paieška:

VATESI atliko mokymų fizinės saugos srityje organizavimo patikrinimą Ignalinos AE

Kovo 26 d. apklausiant atsakingus darbuotojus ir vertinant pateiktus dokumentus Ignalinos AE, VATESI specialistai atliko specialųjį mokymų fizinės saugos srityje organizavimo patikrinimą. Šio patikrinimo metu buvo siekiama įvertinti, kaip Ignalinos AE ir Valstybės sienos apsaugos tarnybos prie Lietuvos Respublikos vidaus reikalų ministerijos Ignalinos atominės elektrinės apsaugos rinktinė organizuoja branduolinės energetikos objektų fizinės saugos sistemos darbuotojų mokymus ir kvalifikacijos kėlimą, bei kitų rangovų (subrangovų), paslaugų tiekėjų (subtiekėjų) ir ne fizinės saugos sistemos darbuotojų mokymus fizinės saugos srityje.

 

Patikrinimo metu esminių trūkumų organizuojant mokymus fizinės saugos srityje nenustatyta. Galutinės išvados ir pasiūlymai kaip tobulinti mokymų fizinės saugos srityje organizavimą bus pateikti patikrinimo ataskaitoje.

 

Ignalinos AE už fizinės saugos reikalavimų įgyvendinimą yra atsakinga Fizinės saugos organizavimo tarnyba bei Valstybės sienos apsaugos tarnybos prie Lietuvos Respublikos vidaus reikalų ministerijos Ignalinos atominės elektrinės apsaugos rinktinės pareigūnai.