Pradžia Parašyti el. laišką Svetainės struktūra
Paieška:

Atliktas patikrinimas, kaip Ignalinos AE kontroliuoja paslaugų ir darbų tiekėjus

2013 m. vasario 14 d. VATESI specialistai atliko neplaninį patikrinimą, kaip valstybės įmonė Ignalinos atominė elektrinė (toliau – Ignalinos AE) nustato ir įgyvendina paslaugų ir darbų tiekėjų kontrolės sistemą, kuri apima ir procedūras kaip yra kontroliuojama tiekėjo darbuotojų kvalifikacija. Šį patikrinimą paskatino atlikti Ignalinos AE pateikti dokumentai, kuriuos išnagrinėjus iškilo tam tikrų klausimų.

Buvo patikrinti statomi branduolinės energetikos objektai – kietųjų radioaktyviųjų atliekų išėmimo ir pradinio apdorojimo įrenginiai (licencija išduota 2011 m.) ir kietųjų radioaktyviųjų atliekų tvarkymo įrenginiai (licencija išduota 2009 m.).

Patikrinimo metu buvo peržiūrėtos Ignalinos AE vidinės procedūros, vykdomų darbų žurnalai, atsakingų darbuotojų kvalifikaciją patvirtinantys atestatai, įvertinta projektus kontroliuojančių Ignalinos AE darbuotojų pateikta informacija.

Nustatyta, kad Ignalinos AE veikia paslaugų ir darbų tiekėjų kontrolės sistema, tačiau ji turi trūkumų. Galutinės išvados ir rekomendacijos bus pateiktos patikrinimo ataskaitoje.