Pradžia Parašyti el. laišką Svetainės struktūra
Paieška:

Įsigaliojo nauji reikalavimai branduolinės energetikos srities veiklos licencijoms ir leidimams

2012 m. birželio 27 d. įsigaliojo Branduolinės energetikos srities veiklos licencijų ir leidimų išdavimo taisyklės. Šios taisyklės nusako licencijų ar leidimų veiklai išdavimo tvarką branduolinės energetikos srityje, kokius dokumentus reikia pateikti, norint gauti reikiamą leidimą ar licenciją. Reikalavimai parengti remiantis Lietuvos Respublikoje galiojančiais teisės aktais, reguliuojančiais branduolinę ir radiacinę saugą, Vakarų Europos valstybių branduolinę saugą reguliuojančių institucijų asociacijos (WENRA) ir Tarptautinės atominės energijos agentūros (TATENA) rekomendacijomis.

 

VATESI išduoda licencijas statyti, eksploatuoti branduolinės energetikos objektus. Taip pat ji išduoda licencijas vykdyti tokių objektų eksploatavimo nutraukimą, prižiūrėti radioaktyviųjų atliekų atliekynus ir licencijas kitoms veiklos vykdyti. Leidimai išduodami pradėti pramoninį branduolinės energetikos objekto eksploatavimą, paleisti branduolinį reaktorių po jo sustabdymo bei kitiems darbams atlikti.

 

Šie reikalavimai bus privalomi kreipiantis dėl licencijų ir leidimų išdavimo kaip jau ir esantiems, taip ir naujai statomiems branduolinės energetikos objektams.

 

Daugiau informacijos apie išduodamas licencijas ir leidimus galite rasti spustelėję šią nuorodą.