Pradžia Parašyti el. laišką Svetainės struktūra
Paieška:

Valstybinėje atominės energetikos saugos inspekcijoje įvyko avarinės parengties pratybos

Avarinės parengties pratybosGruodžio 22 d. Valstybinėje atominės energetikos saugos inspekcijoje (toliau – VATESI) įvyko avarinės parengties pratybas. Šiose pratybose dalyvavo ir kitos Lietuvos institucijos: Priešgaisrinės apsaugos departamentas, Aplinkos ministerija, Radiacinės saugos centras, Hidrometeorologijos tarnyba.

 

Šių pratybų tikslas buvo patikrinti VATESI pasirengimą laiku ir tinkamai reaguoti į galimas branduolines ar radiologines avarijas bei taip atnaujinti avarinio centro specialistų įgūdžius.

 

Siekiant kuo objektyviau patikrinti atsakingos institucijos personalo žinias, gebėjimus bei operatyvų reagavimą, pratybų scenarijus bei būsima įvykių eiga iš anksto neskelbti. Pagal pratybų scenarijų avarija įvyko atominėje elektrinėje už Lietuvos Respublikos teritorijos ribų. VATESI, būdama pratybų koordinatorė, sukvietė savo avarinį centrą. Buvo įvertinta gauta informacija, kuri buvo pateikta Lietuvos institucijoms, teiktos konsultacijos bei konsultuotasi su minėtomis organizacijomis, kurios irgi dalyvavo pratybose. Pratybų metu VATESI specialistai stebėjo ir analizavo informaciją apie pagal scenarijų susidariusią avarinę padėtį.

 

Pratybų metu specialistai teikė pasiūlymus, kaip tobulinti avarinį planą, kad būtų užtikrintas sklandesnis darbų pasiskirstymas ir jų eiga, operatyviau bei tiksliau informuojamos valstybinės institucijos bei visuomenė.

 

Lietuva yra pasirašiusi ankstyvojo perspėjimo apie branduolines avarijas konvenciją. VATESI, būdama atsakinga už šios konvencijos nuostatų įgyvendinimą, privalo užtikrinti 24 val. per parą ryšį su LR institucijų bei tarptautinių organizacijų avarinės parengties struktūromis, bet kuriuo paros metu priimti ar perduoti informaciją apie branduolines ar radiologines avarijas Lietuvoje arba kitose valstybėse.