Pradžia Parašyti el. laišką Svetainės struktūra
Paieška:

Nauja branduolinės saugos reikalavimų modifikacijoms branduolinės energetikos objektuose redakcija

Nuo š. m.  gruodžio 1 d. įsigalioja branduolinės saugos reikalavimai BSR-1.8.2-2011 „Branduolinės energetikos objekto modifikacijų kategorijos ir modifikacijų atlikimo tvarkos aprašas“, pakeisiantys 2000 m. patvirtintus „Reikalavimus branduolinės energetikos objekto modifikacijoms“ (buvo atnaujinti 2008 m. ir 2009 m.). Minimi reikalavimai nustato branduolinės energetikos objekto modifikacijų kategorijas ir modifikacijų atlikimo tvarką.

 

Šiame teisės akte sudėta per 20 metų sukaupta modifikacijų reguliavimo ir priežiūros patirtis, gauta eksploatuojant Ignalinos AE 1-ąjį ir 2-ąjį energijos blokus, tai pat ir kitus branduolinės energetikos objektus. Modifikacijos įgyvendinamos siekiant pagerinti įrengimų patikimumą, pašalinti gedimus, aptiktus eksploatavimo ir techninės priežiūros metu, sumažinti klaidų galimybes, taip pat pritaikyti licencijos turėtojo organizacinę struktūrą tam, kad ji užtikrintų branduolinės energetikos objekto saugą tam tikrame jo gyvavimo (pvz., statyba, eksploatavimas ar eksploatavimo nutraukimo vykdymas) etape.

 

Atnaujintame teisės akte nemažai struktūrinių pakeitimų, kad dokumentas būtų logiškas ir aiškus. Be to, buvo patikslintos kai kurios sąvokos, atsižvelgiant į 2011 m. atliktus pakeitimus branduolinės energetikos saugą reguliuojančiuose įstatymuose. Kitas aspektas – modifikacijų kategorijų nustatymas. Šios kategorijos iš esmės nepasikeitė, tačiau atsirado viena papildoma – 5 kategorija. Tai modifikacijos, susijusios su organizacinės struktūros pasikeitimais. Taip pat patobulintame teisės akte detalizuota modifikacijos dokumentų derinimo su VATESI procedūra.