Pradžia Parašyti el. laišką Svetainės struktūra
Paieška:

Situacija Fukushima Daiichi atominėje elektrinėje

Tarptautinė atominės energijos agentūra (TATENA) pateikė atnaujintus duomenis apie Fukushima Daiichi atominės elektrinės būklę.

 

Pranešta, kad tebevyksta išorinės elektros energijos tiekimo atnaujinimo darbai: pirmuose keturiuose atominės elektrinės blokuose turbinų salėse atnaujintas apšvietimas.

 

Taip pat informuota, kad Fukushima Daiichi balandžio 2 d. aptiktas vandens protėkis sustabdytas balandžio 5 d.

 

Balandžio 4 d. iš penktojo ir šeštojo Fukushima Daiichi atominės elektrinės blokų mažo aktyvumo 1500 kubinių metrų vandens pradėta išleisti į jūrą tam, kad atsirastų vietos saugoti didelio aktyvumo radioaktyviųjų medžiagų.

 

21 Fukushima Daiichi darbuotojas gavo didesnes nei 100 miliSv dozes, tačiau nėra užfiksuota, kad darbuotojas gautų didesnę nei Japonijos nustatytą 250 miliSv dozę avariją likviduojantiems darbuotojams. Pranešama, kad dozės galia atominės elektrinės aikštelėje mažėja ir balandžio 5 d. buvo mažesnė nei 100 mikroSv/val. Dozės galia mažėja ir už Fukushima Daiichi atominės elektrinės aikštelės ribų. Didžiausia dozės galia 20 km atstumu nuo aikštelės buvo užfiksuota 58,3 mikroSv/val, o 30 km atstumu – 38 mikroSv/val.

 

Lietuvos gyventojams šiuo metu tiesioginės grėsmės nėra. VATESI specialistai stebi situaciją.