Pradžia Parašyti el. laišką Svetainės struktūra
Paieška:

VATESI fizinės saugos inspekcija Ignalinos atominėje elektrinėje

Valstybinė atominės energetikos saugos inspekcija atkreipdama dėmesį į padidėjusį įvykių, kurių metu buvo panaudoti sprogmenys terorizmo tikslais, skaičių pasaulyje ir Europoje, į 2011 m. inspekcijų planą įtraukė Ignalinos AE organizacinių ir techninių priemonių, skirtų aptikti bandymams įgabenti draudžiamus daiktus (ginklus, sprogmenis ir kt.) į elektrinės apsaugos zonas, inspekciją.


VATESI branduolinės energetikos objektų ir branduolinių medžiagų fizinės saugos bendrieji reikalavimai nustato, kad turi būti užtikrinamas bandymų neteisėtai įgabenti draudžiamus daiktus į branduolinės energetikos objektą aptikimas.


Š. m. kovo 22 d. VATESI Branduolinių medžiagų kontrolės ir fizinės saugos skyriaus specialistai atliko aukščiau paminėtą inspekciją. Inspektoriai įvertino IAE taikomas organizacines priemones, užtikrinančias, kad į elektrinės apsaugos zonas nepatektų draudžiami daiktai, o taip pat atliko IAE tuo tikslu naudojamų techninių priemonių (metalo detektorių, radioaktyviųjų ir branduolinių medžiagų aptikimo portalų, Rentgeno spindulių įrenginių ir sprogmenų aptikimo prietaisų) veikimo patikrinimus.


Pagal nustatytą tvarką Ignalinos atominei elektrinei per 30 dienų bus pateiktas inspekcijos aktas.

 VATESI fizinės saugos inspekcija