Pradžia Parašyti el. laišką Svetainės struktūra
Paieška:

Situacija Fukušima Daiči atominėje elektrinėje (atnaujinta 17 val. 11 min.)

Tarptautinė atominės energijos agentūra (TATENA) informavo, kad Japonijos atsakingosios institucijos pranešė, jog dozės galia Fukušima Dai-iči atominės elektrinės visoje aikštelėje nėra tokia didelė, kaip pranešta anksčiau.

 

Taip pat informuojama, kad anksčiau pranešta žymiai padidėjusi jonizuojančios spinduliuotės dozės galia buvo užfiksuota tarp trečiojo ir ketvirtojo atominės elektrinės blokų. TATENA aiškinasi, kas šioje vietoje galėjo nulemti tokią dozės galios reikšmę. Kadangi buvo užfiksuota tokia dozės galia, atsižvelgiant į avarinės parengties planą, nereikalingas personalas bei gyventojai aplink atominę elektrinę buvo evakuoti.

 

150 žmonių, gyvenančių aplink atominę elektrinę, buvo atlikta radiacijos lygio stebėsena. 23 iš jų buvo atliktas dezaktyvavimas.

 

Gyventojų evakuacija 20 km spinduliu aplink atominę elektrinę tęsiama. Japonijos atsakingosios institucijos prašo gyventojų, esančių 30 km spinduliu aplink atominę elektrinę slėptis patalpose.

 

Šiuo metu tiesioginės grėsmės Lietuvos gyventojams nėra. VATESI specialistai stebi situaciją, apie kurios pasikeitimus informuosime.