Pradžia Parašyti el. laišką Svetainės struktūra
Paieška:

Dėl situacijos Japonijos atominėse elektrinėse

Tarptautinė atominės energijos agentūra (TATENA) informavo, kad š. m. kovo 12 d. 8 val. 30 min. Lietuvos laiku TEPCO (Tokijo elektros energijos kompanija) pranešė, kad Fukushima Dai-ichi atominės elektrinės pirmajame bloke įvyko sprogimas. Detalios informacijos apie konkrečią sprogimo priežastį ir pobūdį kol kas nepranešama.

 

Anksčiau buvo pranešta, kad šios elektrinės pirmajame, antrajame ir trečiajame blokuose, kurie buvo automatiškai sustabdyti po įvykusio žemės drebėjimo Japonijoje, atsirado problemų aušinant aktyviąsias reaktoriaus zonas projekte numatytomis priemonėmis. Problema buvo sprendžiama pajungiant mobiliuosius elektros generatorius.

 

Fukushima Dai-ichi atominėje elektrinėje eksploatuojami verdančio vandens reaktoriai (BWR), kurių galia pirmajame bloke yra 439 MW, antrajame ir trečiajame - po 760 MW.

 

Kylant slėgiui reaktoriaus apsauginiame gaubte padidėjo radioaktyviųjų medžiagų išmetimo rizika, dėl to 10 km. spinduliu nuo Fukushima Dai-ichi atominės elektrinės paskelbta gyventojų evakuacija.

 

Šiuo metu tiesioginės grėsmės Lietuvos gyventojams nėra. VATESI specialistai stebi situaciją, apie kurios pasikeitimus informuosime.