Pradžia Parašyti el. laišką Svetainės struktūra
Paieška:

VATESI išvados dėl Ignalinos atominėje elektrinėje atliktos avarinio pasirengimo inspekcijos

Sausio 17 d. VATESI pateikė išvadas dėl Ignalinos atominėje elektrinėje 2010-12-16 atliktos avarinio pasirengimo inspekcijos.

 

Inspekcijos metu patikrinta, kaip eksploatavimo nutraukimo metu Ignalinos atominė elektrinė užtikrina darbuotojų pasirengimą galimoms avarijoms ar incidentams. Patikrintas avarinės parengties organizacijos apsaugotas valdymo centras. Aptarti naujos versijos Ignalinos AE avarinės parengties plano derinimo klausimai. Taip pat patikrinta, kaip Ignalinos atominė elektrinė įgyvendina Ignalinos AE avarinės parengties koreguojančių priemonių planą. Šis planas buvo parengtas po 2009 m. pabaigoje vykusios VATESI inspekcijos.

 

Atlikus avarinės parengties inspekciją pažeidimų nenustatyta, tačiau rasti 3 neatitikimai bei pateikta keletas rekomendacijų. Apibendrinus inspekcijos rezultatus ir inspekcijos komisijos pastebėjimus, prieita išvados, kad atominė elektrinė, lyginant su 2009 metų inspekcijos rezultatais, padarė pažangą įgyvendinant pasirengimą avarijoms.

 

Avarinis pasirengimas išlieka svarbus ir galutinai sustabdžius Ignalinos AE 2 bloko darbą. Ignalinos atominė elektrinė ruošiasi dezaktyvuoti ir išmontuoti radionuklidais užterštą įrangą. Atominės elektrinės teritorijoje statomi nauji objektai (radioaktyviųjų atliekų tvarkymo įrenginiai, radioaktyviųjų atliekų ir branduolinių medžiagų saugyklos), panaudotas branduolinis kuras iš pirmojo bloko reaktoriaus kol kas laikomos specialiuose baseinuose, o iš antrojo bloko reaktoriaus kuras dar neiškrautas. Vėliau panaudotas branduolinis kuras bus patalpintas specialiuose konteneriuose ir išvežtas saugojimui į naujai statomą panaudoto branduolinio kuro saugyklą.

 

Daugiau informacijos apie VATESI avarinį pasirengimą.