Pradžia Parašyti el. laišką Svetainės struktūra
Paieška:

Pasirašytas susitarimas tarp Valstybinės atominės energetikos saugos inspekcijos (VATESI) ir Jungtinių Amerikos Valstijų Branduolinio reguliavimo komisijos

Tarptautinės atominės energijos agentūros (TATENA) 54-osios Generalinės konferencijos metu, š.m. rugsėjo 21 d., Vienoje Jungtinių Amerikos Valstijų Branduolinio reguliavimo komisijos (NRC) pirmininkas Gregory Jaczko ir VATESI viršininko pavaduotojas, laikinai vykdantis viršininko funkcijas Michailas Demčenko pasirašė Susitarimą dėl keitimosi technine informacija ir bendradarbiavimo branduolinės saugos srityje tarp VATESI ir NRC, kuriuo dar penkeriems metams pratęsiamas VATESI ir NRC bendradarbiavimas.

Vadovaujantis šiuo susitarimu VATESI ir NRC keisis informacija apie nacionalinius teisės aktus, priimtus branduolinės saugos, fizinės saugos, garantijų, radioaktyviųjų atliekų tvarkymo srityje, dokumentais, aprašančiais licencijavimo procesą, informacija apie įvykius branduolinės energetikos objektuose (pavyzdžiui, eksploatavimo incidentus), svarbiausius licencijavimo sprendimus, eksploatavimo patirties analizės ataskaitas ir kita svarbia informacija, susijusia su branduoline sauga.

NRC yra Jungtinių Amerikos Valstijų nepriklausoma institucija, reguliuojanti (licencijų išdavimas, patikrinimai, poveikio priemonių taikymas) komercinius branduolinės energetikos objektus ir kitą su branduolinėmis medžiagomis susijusią veiklą. Pirmasis VATESI ir NCR bendradarbiavimo susitarimas pasirašytas 1994 metais.