Pradžia Parašyti el. laišką Svetainės struktūra
Paieška:

VATESI parengė „Informavimo apie neįprastus įvykius atominėse elektrinėse reikalavimų“ naują redakciją

Rugpjūčio 7 d. Valstybės žiniose Nr. 94 paskelbtas VATESI parengtas teisės aktas Branduolinės saugos reikalavimai BSR-1.8.1-2010 „Informavimo apie neįprastus įvykius atominėse elektrinėse reikalavimai“ (toliau – Reikalavimai). Minėti reikalavimai pakeičia „Informavimo apie įvykius atominėse elektrinėse sistemos bendruosius reikalavimus“ (VD-E-04-98) ir privalomi visiems asmenims, kuriems iki įsakymo, kuriuo šie reikalavimai buvo patvirtinti, įsigaliojimo dienos yra išduotos licencijos eksploatuoti branduolinės energetikos objektus – atominę elektrinę ar branduolinį reaktorių.

 

Teisės aktas numato, kad aukščiau nurodyti asmenys turi įvertinti savo veiklos atitikimą šiems reikalavimams ir iki 2010 m. spalio 30 d. pateikti ataskaitą VATESI apie šio įsivertinimo rezultatus.

 

Neįprastas įvykis – normalaus atominės elektrinės eksploatavimo pažeidimas, įskaitant avarijas, taip pat bet koks nepageidaujamas atsitikimas (arba atsitikimų seka), kuris turi arba gali turėti neigiamą įtaką saugai, apie kurį pagal nustatytus kriterijus pranešama.