Pradžia Parašyti el. laišką Svetainės struktūra
Paieška:

VATESI atliko Ignalinos AE automatinės gaisro gesinimo sistemos aptarnavimo ir parengties patikrinimą

 

Balandžio 28 d. VATESI atliko Ignalinos atominės elektrinės pirmojo ir antrojo energijos blokų automatinės gaisro gesinimo sistemos aptarnavimo ir parengties patikrinimą.

 

Inspekcijos metu patikrinta, kaip Ignalinos AE laikosi VATESI patvirtintų „Branduolinės energetikos objektų svarbių saugai sistemų priešgaisrinės saugos reikalavimų“: kaip yra parengta darbui automatinė gaisro gesinimo sistema, kaip vykdomas jos techninis aptarnavimas ir bandymai, kaip pildomi šios sistemos įrengimų pasai, techninio aptarnavimo žiniaraščiai, bandymų aktai bei protokolai.

 

Minėti reikalavimai nustato, kad atominę elektrinę eksploatuojanti organizacija privalo parengti ir įdiegti priemonių kompleksą, kuris sumažintų gaisrų kilimo tikimybę atominėje elektrinėje iki minimumo. Ignalinos AE automatinė gaisro gesinimo sistema yra priskiriama prie svarbių saugai sistemų. Automatinė gaisro gesinimo sistema yra skirta gaisro aptikimui, jo plitimo ribojimui ir gesinimui, kad būtų apsaugotos Ignalinos AE svarbios saugai sistemos.

 

Tikrinimo metu esminių pažeidimų ir neatitikimų nenustatyta. Preliminarūs patikrinimo rezultatai buvo aptarti su Ignalinos AE atsakingais specialistais.