Pradžia Parašyti el. laišką Svetainės struktūra
Paieška:

VATESI specialistai dalyvavo konferencijoje Kauno technologijos universitete

Vasario 4-5 d. Kauno technologijos universitete vyko konferencija „Šilumos energetika ir technologijos“. Šios konferencijos plenariniame posėdyje VATESI Radiacinės apsaugos departamento direktorius Vidas Paulikas ir Branduolinės saugos departamento direktorius Sigitas Šlepavičius pristatė pranešimus apie radioaktyviųjų atliekų tvarkymą Lietuvoje ir rengiamus branduolinės saugos reikalavimus naujos kartos reaktoriams.

 

Konferencijoms dalyviams buvo pristatytos Ignalinos AE diegiamos šiuolaikinės technologijos radioaktyviųjų atliekų tvarkymui, kurias naudojant bus įgyvendinami pagrindiniai radioaktyviųjų atliekų tvarkymo principai, veikiantys ir planuojami statyti radioaktyviųjų atliekų tvarkymo ir saugojimo įrenginiai. Renginio dalyviai domėjosi, ar planuojama radioaktyviasias atliekas laidoti kapinynuose ir Ignalinos AE eksploatacijos nutraukimo kaštais.

 

Taip pat konferencijos dalyviai buvo supažindinti, kaip Lietuvoje yra reglamentuota branduolinė sauga, kokios kuriamos naujos taisyklės ir reikalavimai naujos kartos reaktoriams. Plačiau pristatytas VATESI specialistų rengiamas bendrųjų reikalavimų naujoms atominėms elektrinėms projektas, kuris nustato pagrindinius branduolinės saugos tikslus, kriterijus ir principus bei technines ir organizacines priemones atominių elektrinių saugai užtikrinti. Šie reikalavimai bus taikomi atominėms elektrinėms su korpusiniais suslėgto ar verdančio lengvojo vandens bei kanaliniais sunkiojo vandens reaktoriais.

 

Konferencijos medžiaga (pdf):

Radioaktyvių atliekų tvarkymo ir išmontavimo priežiūra

 

Branduolinės saugos reikalavimai naujos kartos reaktoriams