Pradžia Parašyti el. laišką Svetainės struktūra
Paieška:

Atlikta Ignalinos AE avarinės parengties inspekcija

Gruodžio 17 d. Valstybinės atominės energetikos saugos inspekcijos (VATESI) branduolinės saugos specialistai atliko Ignalinos AE avarinės parengties inspekciją.

 

Inspekcijos metu buvo tikrinama, kaip Ignalinos AE užtikrina avarinę parengtį pagal VATESI galiojančius reikalavimus. Inspektoriai tikrino, kaip vyksta Ignalinos AE personalo mokymai avarinės parengties klausimais, kaip rengiamas naujas elektrinės avarinės parengties planas, atsižvelgiant į vykstančius eksploatavimo nutraukimo darbus bei naujų objektų statybą Ignalinos AE aikštelėje.

 

Inspektoriai atkreipė dėmesį į tai, kad vykstant Ignalinos AE struktūros pasikeitimo procesui, gali susilpnėti avarinė parengtis dėl mažėjančio Ignalinos AE personalo skaičiaus. Todėl Ignalinos AE vadovybė turi užtikrinti, kad šis procesas nepaveiktų avarinės parengties organizacijos darbo.

 

Preliminarūs inspekcijos rezultatai iš karto buvo aptarti susitikime su atsakingais Ignalinos AE specialistais. Sausio mėnesį bus parengtas inspekcijos aktas, kuriame bus nurodyti nustatyti neatitikimai. Ignalinos AE privalės pašalinti visus inspekcijos metu nustatytus trūkumus per suderintą terminą.