Pradžia Parašyti el. laišką Svetainės struktūra
Paieška:

VATESI atliko projektinių ir neprojektinių avarijų panaudoto branduolinio kuro laikymo baseinuose prevencijos bei valdymo proceso patikrinimą Ignalinos AE

Gruodžio 3 d. VATESI inspektoriai atliko projektinių ir neprojektinių avarijų panaudoto branduolinio kuro laikymo baseinuose prevencijos bei valdymo proceso inspekciją Ignalinos atominėje elektrinėje.

 

Inspekcijos metu Ignalinos AE specialistai pristatė planuojamus darbus panaudoto branduolinio kuro laikymo baseinuose po 2-ojo bloko sustabdymo, kurie gali įtakoti projektinių ir neprojektinių avarijų prevencijos ir valdymo procesus. Taip pat buvo išnagrinėti klausimai dėl papildomų saugos priemonių įgyvendinimo būtinybės po 2-ojo bloko sustabdymo.

 

Po pokalbio su Ignalinos AE specialistais VATESI inspektoriai atliko įrangos, skirtos projektinių ir neprojektinių avarijų prevencijai bei valdymui, patikrinimą.

 

Preliminarūs inspekcijos rezultatai iš karto buvo aptarti susitikime su atsakingais Ignalinos AE specialistais. Gruodžio mėnesį bus parengtas inspekcijos aktas, kuriame bus nurodyti nustatyti neatitikimai. Ignalinos AE privalės pašalinti visus inspekcijos metu nustatytus trūkumus per suderintą terminą.