Pradžia Parašyti el. laišką Svetainės struktūra
Paieška:

Darbą pradėjo naujasis Tarptautinės atominės energijos agentūros (TATENA) vadovas

Vienoje gruodžio 1 d. darbą pradėjo naujasis Tarptautinės atominės energijos agentūros (TATENA) generalinis direktorius Yukiya Amano. TATENA vadovo kadencija – 4 metai. Naujasis TATENA vadovas pakeitė prieš tai šiame poste 12 metų dirbusį Mohamedą Elbaradėjų (Mohamed ElBaradei), Egipto atstovą.

 

Naujasis TATENA vadovas pažymėjo, kad šiuo metu susiduriama su daugybe sudėtingų iššūkių, bet jis stengsis kaip tik įmanydamas juos įveikti. Jis pabrėžė, kad ypatingą dėmesį skirs branduolinių ginklų neplatinimui, branduolinės saugos stiprinimui, atsižvelgdamas į valstybių narių energijos bei gėlo vandens poreikius, geros sveikatos priežiūros teikimą ir kt.

 

2008 m. birželio mėn. tuo metu Japonijos ambasadorius bei nuolatinis atstovas prie tarptautinių organizacijų Vienoje Yukiya Amano svečiavosi VATESI, aplankė Ignalinos atominę elektrinę (nuotrauka, trečias iš kairės).

 

Yukiya Amano 1972 m. baigęs Tokijo Teisės universitetą pradėjo savo karjerą Japonijos Užsienio reikalų ministerijoje. Taip pat dirbo įvairiose šalyse, tokiose kaip Belgija, Prancūzija, Laosas, Šveicarija, Jungtinės Amerikos Valstijos. Y. Amano gimė 1947 m., kalba prancūziškai, angliškai ir japoniškai.

 

Lietuva yra TATENA narė nuo 1993 metų.

 

TATENA generalinio direktoriaus Yukiya Amano biografija (anglų kalba)

www.iaea.org/About/dg/amano/biography.html