Pradžia Parašyti el. laišką Svetainės struktūra
Paieška:

Įsigaliojo nauji reikalavimai Ignalinos AE deterministinei saugos analizei

Gruodžio 2 d. įsigaliojo VATESI viršininko įsakymu patvirtinti reikalavimai Ignalinos AE deterministinei analizei. Reikalavimai parengti remiantis Lietuvos Respublikoje galiojančiais teisės aktais, reguliuojančiais branduolinę saugą ir radiacinę apsaugą, Vakarų Europos valstybių branduolinę saugą reguliuojančių institucijų asociacijos (WENRA) ir Tarptautinės atominės energijos agentūros (TATENA) rekomendacijomis.

 

Deterministinė saugos analizė – inžinerinis ir mokslinis tyrimas, kurio metu yra nagrinėjami atominės elektrinės fizikiniai – neutroniniai, termohidrauliniai, struktūrinio vientisumo bei radiaciniai aspektai. Naudojant inžinerinius įvertinimus ir patikrintas bei patvirtintas kompiuterines programas yra analizuojama atominės elektrinės saugai svarbių konstrukcijų, sistemų ir komponentų elgsena normalaus eksploatavimo sąlygomis, jų atsakas esant numatytiems eksploatavimo įvykiams, projektinėms ir neprojektinėms avarijoms. Tokių skaičiavimų būdu yra nustatomas branduolinės saugos ir radiacinės apsaugos reikalavimų užtikrinimas.

 

Šie reikalavimai yra privalomi Ignalinos atominei elektrinei naujai rengiamiems ar nustatyta tvarka peržiūrimiems branduolinę saugą pagrindžiantiems dokumentams. Dalis šių reikalavimų bus aktualūs ir galutinai sustabdžius Ignalinos AE 2-ąjį energijos bloką.