Pradžia Parašyti el. laišką Svetainės struktūra
Paieška:

Dėl Ignalinos atominės elektrinės aplinkos monitoringo ir radiacinės apsaugos programų vykdymo inspekcijų

Birželio 18 –  19 dienomis VATESI atliko Ignalinos atominės elektrinės aplinkos monitoringo programos vykdymo inspekciją, o birželio 22 dieną –  radiacinės apsaugos programos vykdymo inspekciją Ignalinos atominėje elektrinėje.

 

Inspekcijų metu buvo tikrinama, ar Ignalinos AE tinkamai vykdo aplinkos monitoringo programą, kurios metu imami ir tiriami atmosferos krituliai, grūdinės kultūros, dirva, dugno nuosėdos ir kita, patikrinta, kaip Ignalinos AE vykdo ir kontroliuoja skystųjų bei dujinių radioaktyviųjų medžiagų šalinimą, vykdo patalpų ir aikštelės radiologinę stebėseną bei konstrukcijų, patalpų ir darbuotojų dezaktyvavimą.

 

Inspektuojant aplinkos monitoringo programą nustatyta, kad ši programa yra tobulinama, buvo patikrinta: aplinkos monitoringo programos vykdymas, laboratorijos įrangos metrologinė patikra, jonizuojančios spinduliuotės šaltiniai, avarinė parengtis, keli automatizuoto radiacinio monitoringo postai, aspiraciniai postai, gręžiniai bei kelios mėginių paėmimo vietos. Radiacinė apsauga Ignalinos AE yra užtikrinama ir kontroliuojama vadovaujantis vidinėmis procedūromis ir atitinkamomis instrukcijomis.

 

Inspekcijų metu pažeidimų nenustatyta. Nustatytus neatitikimus VATESI rekomenduos pašalinti.