Pradžia Parašyti el. laišką Svetainės struktūra
Paieška:

VATESI ir UAB „Visagino atominė elektrinė“ ketvirtiniame susitikime aptarė atliktus darbus

Birželio 10 d. Vilniuje įvyko Valstybinės atominės energetikos saugos inspekcijos (VATESI) ir UAB „Visagino atominė elektrinė“ (UAB VAE) ketvirtinis susitikimas. Susitikimo metu UAB VAE atstovai pristatė didžiagabaričių ir sunkiasvorių krovinių transportavimo studijos pirmojo etapo rezultatus, potencialių atominės elektrinės statybos aikštelių įvertinimo išorinių įvykių atžvilgiu rezultatus. Taip pat pradėtą galimybių studiją dėl būsimos radioaktyviųjų atliekų tvarkymo strategijos ir Ignalinos AE poreikiams statomų radioaktyviųjų atliekų kapinynų panaudojimo naujos atominės elektrinės radioaktyviosioms atliekoms saugoti.

 

VATESI branduolinės saugos specialistai buvo supažindinti su branduolinio kuro ciklo ir teikimo užtikrinimo strategijos parengiamaisiais darbais ir statybos aikštelių įvertinimo pagal TATENA saugos reikalavimus eiga.

 

VATESI pristatė naujausius pakeitimus branduolinės saugos teisės aktų sistemoje, rengiamų dokumentų patvirtinimo terminus.

 

Susitikime suderintas informacijos apsikeitimo mechanizmas tarp organizacijų ir aptarta papildomų konsultacijų galimybė.