Pradžia Parašyti el. laišką Svetainės struktūra
Paieška:

Lietuva padarė pažangą vertinant projektus ir licencijuojant būsimus panaudoto branduolinio kuro saugojimo bei tvarkymo įrenginius

Gegužės 10 – 21 dienomis Vienoje (Austrija) vyko Jungtinės panaudoto kuro tvarkymo saugos ir radioaktyviųjų atliekų tvarkymo saugos konvencijos trečiasis peržiūros susitikimas, kuriame buvo pristatyta kartu su kitomis institucijomis rengta antroji nacionalinė ataskaita.

 

Ataskaitoje pateikta informacija apie pasikeitimus ir padarytą Lietuvos radioaktyvių atliekų bei panaudoto branduolinio kuro tvarkymo pažangą per pastaruosius trejus metus. 

 

Lietuvos ataskaita buvo nagrinėjama šalių grupėje, kurioje pastabas galėjo teikti Baltarusija, Kinija, Prancūzija, Estija, Senegalas, Slovakija, Pietų Afrika. Papildomus klausimus pateikė ir Ukraina.

 

Grupės pagrindinis pranešėjas Bill West iš Didžiosios Britanijos, pažymėjo, kad Lietuva taiko gerają patirtį ir padarė pažangą vertinant projektus ir licencijuojant būsimus panaudoto branduolinio kuro saugojimo bei tvarkymo įrenginius. Taip pat pranešėjas atkreipė dėmesį į pagrindinius iššūkius, kurie laukia Lietuvos ateityje licencijuojant panaudoto branduolinio kuro saugyklą ir panaudoto branduolinio kuro bei radioaktyviųjų medžiagų tvarkymą. Buvo pažymėta, kad šiems projektams vykdyti reikalingi nuolatiniai  finansiniai srautai.

 

Lietuva gavo papildomų klausimų ir prašymų suteikti informaciją apie panaudoto branduolinio kuro tvarkymą, radiokatyviųjų atliekų saugojimą ir kt. 2008 m. nacionalinė ataskaita buvo įvertinta palankiai, Lietuva vykdo savo įsipareigojimus, kurie yra numatyti Jungtinėje panaudoto kuro tvarkymo saugos ir radioaktyviųjų atliekų tvarkymo saugos Konvencijoje.

 

Nacionalinė ataskaita (anglų kalba)

 

Lietuvos prezentacija (anglų kalba)