Pradžia Parašyti el. laišką Svetainės struktūra
Paieška:

Europos Komisijos inspektoriai tikrino, kaip Lietuvos mažų kiekių branduolinių medžiagų turėtojai apskaito šias medžiagas

Gegužės 12–15 dienomis Valstybinės atominės energetikos saugos inspekcijos (VATESI) specialistai kartu su Europos Komisijos inspektoriais tikrino, kaip mažų kiekių branduolinių medžiagų turėtojai apskaito šias medžiagas.

 

Inspekcijos metu buvo patikrinta: Geologijos ir geografijos institutas, Radiacinės saugos centras, Vilniaus koncertų ir sporto rūmai, Vilniaus metrologijos centras, UAB „Vilniaus energija“, AB „Lietuvos elektrinė“, VĮ „Radioaktyvių atliekų tvarkymo agentūra“. Šiose organizacijose buvo stebima, kaip yra tvarkoma branduolinių medžiagų apskaitos sistema bei buvo atliktas fizinis deklaruotų prietaisų, kuriuose yra branduolinių medžiagų (kalibravimo šaltiniai, defektoskopai, dūmų jutikliai ir pan.), patikrinimas.

 

Tai antroji Europos Komisijos inspekcija Lietuvoje. Tokių patikrinimų metu įsitikinama, kad VATESI, vykdydama valstybinę branduolinių medžiagų apskaitos ir kontrolės priežiūrą, užtikrina, kad Lietuvoje deklaruotos branduolinės medžiagos buvo naudojamos tik taikiems tikslams bei nenustatyta nedeklaruotos veiklos.