Pradžia Parašyti el. laišką Svetainės struktūra
Paieška:

Valstybės lygio civilinės saugos funkcinėse pratybose stiprintas institucijų pasirengimas galimai avarijai Baltarusijos AE

2024 m. kovo 18 d. Valstybinės atominės energetikos saugos inspekcijos (VATESI) specialistai kartu su kitomis valstybės ir savivaldybių institucijomis dalyvavo valstybinio lygio civilinės saugos pratybose ,,Krizių valdymo ir civilinės saugos sistemos subjektų veiksmai, įvykus branduolinei avarijai Baltarusijos Respublikos teritorijoje esančioje atominėje elektrinėje“.

VATESI buvo aktyvuotas Ekstremaliųjų situacijų operacijų centras, kuris pagal pratybų scenarijų analizavo informaciją apie avarijos Baltarusijos AE eigą, prognozavo galimas pasekmes, rengė pranešimus institucijoms ir visuomenei, dalyvavo pasitarimuose, kuriuos organizavo Nacionalinis krizių valdymo centras.

Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamento prie Vidaus reikalų ministerijos organizuotų pratybų tikslas buvo patikrinti, kaip valstybės, savivaldybių ir kitos institucijos yra pasirengusios reaguoti galimos branduolinės avarijos atveju, kaip apie avariją būtų informuojama visuomenė bei vyktų gyventojų evakavimas ar laikinas perkėlimas iš tariamai užterštų teritorijų bei kitų apsaugomųjų veiksmų taikymas.