Pradžia Parašyti el. laišką Svetainės struktūra
Paieška:

VATESI sveikinimas Ignalinos AE eksploatavimo pradžios 40-mečio proga

Gerbiamieji visaginiečiai ir miesto svečiai, Ignalinos atominės elektrinės, jos ir miesto infrastruktūros įvairių tarnybų ir įmonių statytojai, darbuotojai, jų šeimų nariai ir artimieji,

Prieš 40 metų prasidėjęs Ignalinos atominės elektrinės pirmojo energijos bloko eksploatavimas, kurio, o po to ir antrojo bloko, statyba, įrangos montavimas ir derinimas, paleidimas ir galios įvaldymas pareikalavo daug visų Jūsų pastangų. Po to buvo saugios ir patikimos eksploatacijos užtikrinimas, įrangos ir pastatų remontai, „počernobylinių“ ir kitų saugos gerinimo priemonių parengimas ir įgyvendinimas, galutinis vieno, o po to ir kito bloko sustabdymas, įrangos ir pastatų dezaktyvavimas ir demontavimas, radioaktyviųjų atliekų tvarkymas.

Paskutiniuosius 32-ejus metus visuose šiuose darbuose kartu su Jumis, atlikdami saugos pagrindimo dokumentų derinimą ir įvairius patikrinimus, dalyvavo ir Valstybinės atominės energetikos saugos inspekcijos (VATESI) darbuotojai.

Džiaugiamės, kad bendrų, visų pirma, Jūsų pastangų dėka pavyko išvengti rimtesnių  incidentų ir užtikrinti aukštą branduolinės ir radiacinės saugos ir saugumo lygį.

Nuoširdžiai sveikiname Jus 40-osios Ignalinos atominės elektrinės eksploatavimo pradžios sukakties proga.

Dėkojame veteranams už Jūsų pastangas, o jaunimui linkime ryžto toliau tęsti eksploatavimo nutraukimo ir radioaktyviųjų atliekų tvarkymo darbus, svariai prisidedant prie saugios aplinkos kūrimo ateities kartoms.

Visiems – sveikatos ir optimizmo!