Pradžia Parašyti el. laišką Svetainės struktūra
Paieška:

Informacija ūkio subjektams apie lapkričio 1 d. įsigaliojusius branduolinės saugos reikalavimų ir taisyklių pakeitimus, kontrolinius klausimynus

VATESI logotipas

2022 m. lapkričio 1 d. įsigaliojo ūkio subjektams aktualūs Valstybinės atominės energetikos saugos inspekcijos (VATESI) parengti branduolinės saugos reikalavimų ir taisyklių pakeitimai, kontrolinio klausimyno-ataskaitos forma.

Branduolinės saugos taisyklės BST-3.1.1-2021 „Radioaktyviųjų atliekų deginimo įrenginiai“

Atsižvelgiant į keičiamą VĮ Ignalinos atominės elektrinės eksploatuojamo radioaktyviųjų atliekų deginimo įrenginio technologinį procesą, branduolinės saugos taisyklėse patikslintos nuostatos dėl būdų ir priemonių, kurie turi būti įgyvendinami radioaktyviųjų atliekų deginimo įrenginį projektuojant ir jį eksploatuojant, atliekant radioaktyviųjų atliekų deginimo įrenginio saugai svarbių konstrukcijų, sistemų ir komponentų techninę priežiūrą, stebėjimus ir patikrinimus.

Branduolinės saugos reikalavimai BSR-1.1.4-2017 „Valstybinės atominės energetikos saugos inspekcijos poveikio priemonių taikymo tvarkos aprašas“

Patikslintoje branduolinės saugos reikalavimų redakcijoje nustatytas trumpiausias ir patikslintas ilgiausias terminai, skirti mažareikšmių teisės aktų reikalavimų pažeidimui pašalinti tais atvejais, kai pažeidimas negali būti ištaisomas nedelsiant inspektoriaus, dalyvaujančio patikrinime, akivaizdoje. Taip pat nustatyti išskirtiniai atvejai, kuriems esant būtina taikyti poveikio priemones pirmus metus veiklą vykdantiems ūkio subjektams už teisės aktų reikalavimų pažeidimus.

Kontroliniai klausimynai-ataskaitos

Lapkričio 1 d. įsigaliojo Radioaktyviųjų atliekų tvarkymo ir saugojimo iki jų dėjimo į radioaktyviųjų atliekų atliekyną patikrinimo kontrolinio klausimyno-ataskaitos forma.

Primename, kad kontrolinių klausimynų formos skelbiamos VATESI interneto svetainės srityje Ūkio subjektų priežiūra, nuorodos į aktualius teisės aktus – srityje Teisės aktai.