Pradžia Parašyti el. laišką Svetainės struktūra
Paieška:

Dėl situacijos Ukrainos branduolinės energetikos objektuose

Šiuo metu jokio radiologinio pavojaus Lietuvos teritorijoje nėra.

Visi Ukrainos branduoliniai objektai nuo Lietuvos yra nutolę pakankamai dideliu atstumu, todėl net ir didesnio incidento ar branduolinės avarijos atveju nebūtų reikšmingo radiologinio poveikio Lietuvos gyventojams.

Visose keturiose veikiančiose Ukrainos atominėse elektrinėse – Zaporižės, Pietų Ukrainos, Rivnės ir Chmelnyckio – yra užtikrintas saugos sistemų funkcionavimas, išorinis elektros tiekimas ir jose radiacijos lygis yra normos ribose. Šiose elektrinėse iš viso yra 15 reaktorių, iš kurių 10 gamina elektros energiją, kiti 5 reaktoriai yra sustabdyti remontui arba rezerve.


Ukraina informavo apie rugpjūčio 11 d. popietę vėl vykusius apšaudymus Zaporižės AE rajone. Remdamiesi pateikta informacija, TATENA ekspertai pažymėjo, kad branduolinei saugai ir saugumui svarbios sistemos nenukentėjo, nukentėjusiųjų asmenų elektrinėje taip pat nebuvo, tačiau buvo pažeista radiacijos stebėjimo įranga Zaporižės AE gaisrinės įrangos pastatuose. Taip pat dėl apšaudymo buvo sutrikdytas planuotas Zaporižės AE darbuotojų pamainos keitimas, tačiau vėliau  grįžo į įprastą režimą.

 

TATENA generalinis direktorius R. Grossi toliau deda visas pastangas, kad kuo greičiau įvyktų TATENA ekspertų misija Zaporižės AE.

 

TATENA taip pat informuoja, kad ir toliau gauna branduolinių medžiagų apskaitos ir kontrolės sistemų informaciją iš keturių veikiančių atominių elektrinių, taip pat duomenų perdavimas atstatytas ir iš uždarytos Čornobylio AE.

 

VATESI dirba Ekstremaliųjų situacijų operacijų centras, situacija yra nuolat stebima.